h

Eerlijk Bestuur

 

14 april 2019

Creatieve oplossingen van gemeente en/of aanvrager niet langer belonen met (bouw)vergunning

Zoals onlangs in het Gemerts Nieuwsblad is gepubliceerd worden wetten en regels slechts in 54 % van de gevallen nageleefd door inwoners en instellingen in Gemert-Bakel. Wat is hier de oorzaak van:

Lees verder
23 juni 2017

Voormalig wethouder rechtvaardigt immoreel gedrag

Je houdt het niet voor mogelijk! Oud-wethouder Hoppezak vindt dat hij terecht gebruik maakt van de wachtgeldregeling voor bestuurders. Een regeling die bedoeld is om bestuurders die ongewild hun baan kwijtraken een garantie op inkomen te geven. Net als de WW voor werknemers.

Lees verder
21 februari 2016

De nieuwe burgemeester: ruggengraat en aandacht voor hen die het minder hebben

We mogen haar of hem niet kiezen. Maar zij of hij komt er wel. Een nieuwe burgemeester voor Gemert-Bakel. We mochten als inwoners de afgelopen tijd bij de gemeente kenbaar maken welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. De commissaris van de Koning, Wim van de Donk, komt op 14 maart persoonlijk naar Gemert om te horen waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. De achterliggende vraag is: wanneer is iemand een goede burgemeester voor Gemert-Bakel?

Lees verder
7 maart 2015

"Presenteer plannen Nazareth aan bevolking"

Foto: SP

Ook de SP Gemert-Bakel ziet graag dat de gemeente op korte termijn informatie aan de bevolking geeft over de plannen voor de toekomst van voormalig klooster Nazareth. Samen met de Klankbordgroep Nazareth, de Stichting Schoorswinkel en Omgeving (SSO) en de Klankbordgroep Centrumbewoners heeft de SP bij B&W aangedrongen op het geven van openheid van zaken.

Lees verder
9 februari 2015

Wethouders Hoppezak en Bevers genieten tegelijk salaris en uitkering uit gemeentekas

De wethouders Bevers (Dorpspartij) en Hoppezak (Lokale Realisten) genieten tegelijk salaris en uitkering uit de gemeentekas. Dat blijkt uit recente stukken van de gemeente.

Lees verder
5 februari 2015

SP- vragen over verkeer van en naar crematoria

De SP Gemert-Bakel heeft vragen gesteld aan B&W over de twee verschillende initiatieven voor een crematorium aan de Peeldijk in Gemert.  De SP wil van B&W weten hoe bij de twee plannen de verkeerstechnische kant door de gemeente is beoordeeld. Denk daarbij aan de ontsluiting van de geplande crematoria.  Centraal punt daarbij is de vraag of beide ondernemers gelijk zijn behandeld.

Lees verder
13 augustus 2014

Jij betaalt eigenlijk voor de uitkering van twee werkende Gemertse wethouders

Ooit het verhaal gehoord van de man die vrijwillig een dag minder in de week ging werken en toch vijf dagen kreeg uitbetaald? En dat ruim drie jaar lang? Welke werkgever is zo gek? Nou, hier is het verhaal. En het is er niet een, maar zelfs twee: de wethouders Bevers (Dorpspartij) en Hoppezak (Realisten). Naast een goed salaris voor vier dagen werken willen ze nog een volledige dag aan uitkering. Uit onze gemeentekas. Een zakelijke werkgever zou het niet bedenken, maar de gemeentekas wordt toch gevuld door de belastingbetaler van Gemert-Bakel… Jij dus.

Lees verder
23 juni 2014

Kamervragen SP over Bevers en Hoppezak

Nog niet zo lang geleden werd het nieuwe college van B&W van Gemert-Bakel gepresenteerd. Zoals bekend, is Gemert-Bakel door eigen toedoen een armlastige gemeente. Met miljoenen in de min. En dat nog jarenlang. Daarom pleitte de SP Gemert-Bakel voor geringe loonkosten aan wethouders. Drie wethouders bijvoorbeeld. Of vier voor de prijs van drie, door middel van deeltijdbanen. Het werden vier wethouders, die gemiddeld een 80 procentbaan hebben.

Lees verder
16 juni 2014

Ongewenste buiging gemeenteraad voor managers gemeente

De nieuwe gemeenteraad is van start. En de vorige gemeenteraad heeft een steek laten vallen. Want die raad heeft niet vergaderd over de rol en positie van de paar hoogste managers van de gemeente in relatie tot betrouwbaar bestuur. Daarover lag een externe aanbeveling op tafel. De vorige raad heeft niets met die aanbeveling gedaan. Bovendien is dat laatste feit voor de bevolking van Gemert-Bakel verzwegen.

Lees verder
6 maart 2014

Vragen SP over kilometers Bevers c.s. wachten nog op antwoord

De politieke en bestuurlijke mentaliteit in Gemert-Bakel kan beter. Drie voorbeelden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier