h

"Presenteer plannen Nazareth aan bevolking"

7 maart 2015

"Presenteer plannen Nazareth aan bevolking"

Foto: SP

Ook de SP Gemert-Bakel ziet graag dat de gemeente op korte termijn informatie aan de bevolking geeft over de plannen voor de toekomst van voormalig klooster Nazareth. Samen met de Klankbordgroep Nazareth, de Stichting Schoorswinkel en Omgeving (SSO) en de Klankbordgroep Centrumbewoners heeft de SP bij B&W aangedrongen op het geven van openheid van zaken.

Ruim een jaar geleden, op 6 februari 2014, heeft de gemeenteraad ingestemd met het besluit van het toenmalige college tot verkoop van Nazareth in Gemert. Ook heeft de raad toen bepaald dat het college het gesprek kon aangaan over de verkoop. En dat met twee plaatselijke bouwbedrijven, A. van Schijndel en BL Huisvesting van Bas van de Laar.

Naar buiten toe stil

Sindsdien in het naar buiten toe stil. In januari heeft B&W over dit onderwerp een besluit genomen, maar dit besluit is door B&W niet openbaar gemaakt.

De vier genoemde groeperingen hebben B&W gevraagd om binnen twee weken openheid van zaken te geven. In ieder geval voordat het onderwerp in commissies en gemeenteraad komt. De gemeente zou een breed communicatietraject in gang kunnen zetten, met bijvoorbeeld publicaties en discussieavonden. De groeperingen hebben de gemeente aangegeven daaraan een bijdrage te willen leveren.

Reactie toevoegen

U bent hier