h

Verkiezingen (oud)

2 maart 2017

Wie vindt onze campagneborden toch zo leuk?

De Mortel is een sympathieke en mooie dorpskern. Helaas gebeuren er wel eens minder leuke dingen. Niet dat het een ramp is, maar het verwijderen van een campagnebord is geen grootse daad. Toch gebeurt het in De Mortel en dan komt de vraag op: WAAROM?

Lees verder
2 september 2016

Leden SP Gemert-Bakel bespreken koers landelijke SP

Leden van de SP Gemert-Bakel kunnen invloed uitoefenen op het concept-verkiezingsprogramma van de landelijke SP. De SP Gemert-Bakel bespreekt eventuele wijzigingen op het concept-programma en de SP-kandidatenlijst tijdens twee ledenvergaderingen. Deze zijn gepland op de woensdagen 26 oktober en 7 december. Locatie en tijdstip worden nog bekend gemaakt. De eerder aangekondigde ledenvergadering van 14 september komt hiermee te vervallen.

Lees verder
26 maart 2015

SP-stemmers Gemert-Bakel bedankt!

GEMERT-BAKEL - Bij de Provinciale Staten verkiezingen van 18 maart is de SP in Gemert-Bakel als 2e partij uit de stembus gekomen. Ondanks de mindere opkomst was het de SP in Gemert-Bakel die bij de grotere partijen het minste stemverlies had.  De SP heeft zich daarmee in Gemert-Bakel goed staande weten te houden tijdens de verkiezing.  Procentueel zijn we zelfs gestegen van 17,16 naar 18,64 procent van het totaal aantal stemmen in Gemert-Bakel. Dit betekent dat veel mensen in Gemert-Bakel de betrokkenheid en de ideeën van onze SP steunen.

Lees verder
12 maart 2015

Hans van Gemert uit Gemert kandidaat voor de SP

Komende woensdag, 18 maart,  zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen. Hans van Gemert uit Gemert is kandidaat voor de SP lijst 4. Op plaats 30 en in het linker rijtje! Graag stelt de SP Gemert-Bakel Hans aan je voor.

Lees verder
9 maart 2015

Geef Rutte-2 de rode kaart – met Hans van Gemert als lokale kandidaat

Op 18 maart hebben de kiezers voor het zeggen. Jij dus. Je stem is voor de toekomst van Brabant. Maar tegelijk ook voor de toekomst van Nederland. Want Provinciale Staten kiezen na de verkiezing de leden van de Eerste Kamer. En die leden mogen ontwerp-wetten van dit kabinet goed- of afkeuren. De SP heeft genoeg van dit rechtse kille afbraakbeleid. 

Lees verder
26 mei 2014

SP tweede partij in Gemert-Bakel

De kiezers van Gemert-Bakel hebben de SP bij de Europese verkiezingen tot tweede partij gekozen. Met 16,3 procent van de stemmen kwam de SP duidelijk achter het CDA (26,78%), maar voor de PVV(15,42%), VVD (9,74%) en PvdA (5,14%).

Lees verder
18 mei 2014

Stem in Gemert-Bakel tegen dit Europa

Met al die praatprogramma’s over Europa op televisie zou je bijna vergeten dat ze het ook over onszelf hebben; Gemert-Bakel ligt ook in Europa! De SP wil een ander Europa. Eentje waarin de mens en de menselijke maat centraal staan. Dus ja, voor het midden- en kleinbedrijf. Maar nee tegen de grote invloed van de multinationals en banken in Brussel. Onder andere daarom is de slogan van de SP “Zeg NEE tegen deze EU.

Lees verder
8 april 2014

Drie wethouders, toch?

Net als het CDA vindt de SP Gemert-Bakel drie wethouders voor onze gemeente nu de juiste maat.  Want de gemeente moet inderdaad zuinig met geld omspringen. Het CDA verbindt echter een “maar” aan dit principe: het moet praktisch en politiek wel uitvoerbaar zijn, aldus de partij dinsdag in het Gemerts Nieuwsblad. Natuurlijk is dat te doen, drie wethouders, denkt de SP.

Lees verder
17 maart 2014

SP Gemert-Bakel doet toch mee. Jij ook?

Ook al neemt de SP niet deel aan deze gemeenteraadsverkiezing, toch zal onze afdeling zeker niet stil zitten in de komende vier jaar. Wij zullen ons zeker intensief bemoeien met de politiek en de besluiten die daar genomen worden.  Het rijk gooit zoveel belangrijke taken over de heg van de gemeente, zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( WMO), de Jeugdzorg en de werklozenaanpak, dat de SP zich ernstig zorgen maakt over de mensen die hiermee te maken hebben.

Lees verder
17 maart 2014

Met het CDA ben je duurder uit (als gezin, bedrijf, vereniging)

De erfenis van het voorbije CDA-tijdperk, onder leider H.Verkampen, wordt steeds meer zichtbaar. Meer dan 70 mensen ontslagen bij de gemeente; een schuld van meer dan 180 miljoen in 2010 (!); een tekort op de algemene reserve van 11,7 miljoen in 2012; de provincie die toezicht houdt op de gemeentelijke portemonnee; gezinnen, verenigingen en bedrijven betalen de komende tien jaar de rekening voor de praktijken van voor 2010. Deze jaren bijvoorbeeld met een zeer hoge OZB-belasting.

Lees verder

Pagina's

U bent hier