h

Hans van Gemert uit Gemert kandidaat voor de SP

12 maart 2015

Hans van Gemert uit Gemert kandidaat voor de SP

Komende woensdag, 18 maart,  zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen. Hans van Gemert uit Gemert is kandidaat voor de SP lijst 4. Op plaats 30 en in het linker rijtje! Graag stelt de SP Gemert-Bakel Hans aan je voor.

Hans heeft bijna heel zijn leven in Gemert-Bakel gewoond.  Hij is geboren in Gemert, in d’n Deel  in het jaar 1955.  Zoals zijn achternaam al aangeeft, “wortelt” zijn familie in het verre verleden van Gemert.  Tot de bekende Diederikken van het houten Hoge Huis in Gemert aan toe (middeleeuwen).

Zijn lagere schooltijd begon overigens in Sittard (groep1) en vervolgens was het verhuizen naar  Herten en Breda (groep 2), Emmen (groep 3) en dan terug naar Gemert naar de Komschool in groep 4. En de lagere school afgemaakt op de Michaelschool. Hierna zijn opleiding vervolgd in het LBO en vervolgens het middelbaar onderwijs op de SOMA, destijds in Ede.

Grote aantallen vee

Als kraanmachinist heeft Hans van Gemert veel door Nederland en daarbuiten rondgetrokken. De laatste jaren in onze eigen provincie. En daarbij gezien dat er veel veranderd is in steden, maar ook op het platteland. De verstedelijking van dorpen en de grote stallen die de laatste jaren uit de grond zijn getrokken. Maar vooral de grote aantallen vee met het bijbehorende mestoverschot baart hem zorgen. Als SP-er is hij blij dat de laatste 4 jaren de SP in het college van Gedeputeerde Staten heeft mee kunnen regeren. Wat zou er gebeurd zijn als de SP daar niet in mee had kunnen doen?

Hans wil zich blijven inzetten voor de Gemert-Bakelse samenleving. Als voorzitter van de plaatselijke  SP-afdeling,  samen met 81 leden,  doet hij dit dagelijks. Hans zegt:”We moeten oppassen dat  de verhouding  gezondheid, menselijke maat en samenleving niet ondergeschikt wordt aan de winst, het geld maken.”

MKB

Hij weet ook goed dat bedrijven moeten verdienen. Dus ook het MKB in Gemert-Bakel. Deze ondernemers moeten de ruimte krijgen, maar wel in die proporties dat de samenleving dit kan dragen.

Ook de zorg voor onze dorpsgenoten, of ze jong, oud, of gehandicapt zijn, moet voor 100% gegarandeerd blijven.  En zeggen dat daar geen geld voor is, daar  moet je bij Hans niet aankomen.

Wij houden banken overeind en sturen managers naar huis met bonussen van vele miljoenen euro’s voor hun wanprestaties. En vergeet vooral de mantelzorgers niet, nu worden ze bedankt met een bosje bloemen en een schouderklopje. Gemert-Bakel moet voor deze mensen een vuist maken, en het gemeentebestuur moet haar verantwoording hier in nemen.

Hans zal ook blijven strijden voor transparante en integere politiek.

Tot slot Hans zelf:

De mens centraal

“Als Gemertenaar heb ik gezien dat de politiek achter het kapitaal aan holt, groot , groter en nog groter is de toekomst. Dit proces moeten we omdraaien, ook in Gemert-Bakel. De Gimmerts-Bakelse mens moet weer centraal staan, in ons dorp, maar ook in onze provincie als Brabander.

Wij stemmen nu ook indirect voor de senatoren in de 1e kamer. Hier kunnen we als SP het verschil maken. Nu gaat het over een minimale mederheid van 1 a 2 zetels. Met een grotere SP, zowel in Gemert-Bakel, in de Provinciale Staten en de 1e kamer kunnen wij er voor zorgen om Gemert-Bakel, Brabant en Nederland socialer te maken.

Reken Af! zou ik zeggen. Grijp woensdag je kans.”

Reactie toevoegen

U bent hier