h

Stem in Gemert-Bakel tegen dit Europa

18 mei 2014

Stem in Gemert-Bakel tegen dit Europa

Met al die praatprogramma’s over Europa op televisie zou je bijna vergeten dat ze het ook over onszelf hebben; Gemert-Bakel ligt ook in Europa! De SP wil een ander Europa. Eentje waarin de mens en de menselijke maat centraal staan. Dus ja, voor het midden- en kleinbedrijf. Maar nee tegen de grote invloed van de multinationals en banken in Brussel. Onder andere daarom is de slogan van de SP “Zeg NEE tegen deze EU.

Mensen voor winsten

De SP wil geen centraal gezag vanuit Brussel. De SP wil wel samenwerking van de landen in Europa tot wederzijds voordeel. De SP wil geen Brusselse dictaten voor een rechts afbraakbeleid. De SP wil wel “menselijk” uit de crisis: investeren in banen en koopkracht herstellen. “Stel mensen voor winsten”, zeggen zusterpartijen van de SP in het buitenland.

Tegen hoge kostenvergoedingen

De SP is verder tegen de veel te hoge vergoedingen voor de Europese parlementsleden. Zo krijgen de parlementsleden een algemene kostenvergoeding van 4000 euro per maand. Je leest het goed, per maand. En dat naast het salaris. Onze lijsttrekker, Dennis de Jong, geeft jaarlijks zo’n 30.000 euro aan niet gebruikte vergoedingen terug aan het Europees Parlement.

Boxmeer

Op hem kun je donderdag dus stemmen. Maar ook nummer twee, Eric Smaling, is een goede keus. Hij was hoogleraar duurzame landbouw, lid van de Eerste en Tweede Kamer en is pleitbezorger voor een grondgebonden landbouw. Zoek je het dichter bij huis, kies dan bijvoorbeeld voor nummer 11 op de SP-lijst, Dick Schaap uit Boxmeer, de afdeling van Roemer.

Geef links een stem

De laatste Europese verkiezingen waren in 2009. 610 Gemert-Bakelnaren stemden toen op de SP. Daarmee was bij die verkiezing de SP de vierde partij in Gemert-Bakel, na het CDA, PVV en VVD. Dus kom op mensen, blijf donderdag niet thuis. Geef links een stem tegen dit Europa en voor een ander Europa, voor de mensen – niet voor de winsten.

Reactie toevoegen

U bent hier