h

SP Gemert-Bakel heeft reden tot een feestje

12 april 2010

SP Gemert-Bakel heeft reden tot een feestje

Vrijdag 2 april jl. heeft het Partijbestuur van de SP besloten de SP Gemert-Bakel de status van erkende afdeling te verlenen. Dit betekent dat vanaf deze datum de SP Gemert-Bakel geen deel meer uitmaakt van de afdeling Helmond en verder gaat als een zelfstandige afdeling. Er is met blijdschap gereageerd op dit feit.

De SP Gemert-Bakel is in 2007 begonnen als een werkgroep van Helmond. Het was van begin af aan de bedoeling op den duur een zelfstandige afdeling te worden.
In het najaar van 2008 heeft het bestuur van de SP Gemert-Bakel een verzoek ingediend bij het Partijbestuur om een status van afdeling in oprichting. Binnen de SP is het gebruikelijk dat je eerst een poosje opereert als een afdeling in oprichting, voordat de status van erkende afdeling verkregen kan worden.
Dat verzoek werk destijds gehonoreerd en in januari van 2009 kon de SP Gemert-Bakel van start gaan met een gewijzigde status. Het Partijbestuur van de SP zag de mogelijkheid dat er in Gemert-Bakel een doorgroei kon plaatsvinden naar een zelfstandige afdeling.
Mede doordat er in de loop van 2009 meer leden zich actief gingen opstellen wat leidde tot de vorming van een kerngroep, was het bestuur van mening dat de tijd rijp was om de status van erkende afdeling aan te vragen.
Hiervoor kent de SP een procedure. Naast een goed beargumenteerde aanvraag dienen een aantal daarvoor aangewezen personen zich uit te spreken over het verzoek. Een gesprek met het bestuur maakt deel uit van de totstandkoming van een advies. Het uiteindelijke resultaat was dat allen een positief advies gaven aan het Partijbestuur.
Tijdens de Partijraadvergadering (afdelingsvoorzitters en Partijbestuur) van 26 juni a.s. mogen wij de bloemen in ontvangst nemen.

SP Gemert-Bakel

U bent hier