h

Campagne-overleg over megastallen

17 november 2010

Campagne-overleg over megastallen

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom het onderwerp megastallen. De behandeling van het burgerinitiatief, de aanpassingen door Provinciale Staten in de uitvoering van de Reconstructiewet, het besluitvormingsproces, de zogenaamde ‘lopende zaken’, etc. Verschillende lokale afdelingen zijn ook nauw betrokken geweest bij bewoners van de landelijke gebieden en andere belanghebbenden die zich hebben ingezet tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen in onze gemeenten.

De SP-Statenfractie organiseert een avond om samen met afdelingen parlementaire en buitenparlementaire actiemogelijkheden te bespreken voor de komende maanden. De effecten van de toenemende intensivering van veeteelt en de daarmee gepaard gaande megastallen op gezondheid, natuur, milieu, landschap, leefomgeving, dierenwelzijn, voedselproductie en vertrouwen van burgers in hun overheid zijn verwoestend en baren de meeste Brabanders grote zorgen. Dit thema zal dan ook een belangrijke rol gaan spelen in onze campagne: Laten we alle Brabanders de komende tijd duidelijk gaan maken dat de SP altijd heeft gewaarschuwd voor deze effecten. En dat de SP zich inzet voor ecologisch én economisch levensvatbare alternatieven voor de intensieve veeteelt.
De agenda van de avond zal er in hoofdlijnen als volgt uitzien:

- Uitleg over de ontwikkelingen rondom de besluitvorming in de Staten
- Evt. ontwikkelingen op lokaal niveau
- Het bespreken van mogelijkheden tot acties (brainstormen) en uitwisselen van informatie

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om op deze avond aanwezig te zijn. De avond zal plaats vinden op donderdag 18 november, 20.00u-22.00u. De locatie is nog onbekend en zal afhankelijk zijn van het aantal mensen dat zich aanmeldt voor deze avond. Wij horen dan ook graag (tijdig) hoeveel mensen van jullie afdeling aanwezig zullen zijn op de avond.
Heb je specifieke vragen of opmerkingen en wil je deze alvast delen, neem dan contact op met fractiemedewerker Ramon Boersbroek rboersbroek@brabant.nl
Graag tot ziens op 18 november!

U bent hier