h

Verslag Ledenbijeenkomst 19/4/2012

23 april 2012

Verslag Ledenbijeenkomst 19/4/2012

19 april heeft onze jaarlijkse ledenbijeenkomst plaatsgevonden.
Het belangrijkste punt uit de agenda was de vraag: Gaan wij meedoen met de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Na een warm welkom van de afdelingsvoorzitter Hans van Gemert werd door Hans terug geblikt op het afgelopen jaar. Nog steeds in een opbouwfase zijnde met onze afdeling werden toch een paar belangrijke speerpunten naar voren gehaald. Zoals het opstarten van een boerencoöperatie om te komen tot een regionale vermarkting van voedingsproducten. De voedselvoorziening is een speelveld geworden van grote marktpartijen. Agrarische ondernemers hebben nauwelijks keuze in afzetkanalen en hebben geen invloed op het prijsniveau. Om de negatieve spiraal voor onze boeren te doorbreken heeft de SP Gemert-Bakel een bijeenkomst belegd om te onderzoeken of een coöperatie binnen onze regio gestart kan worden met als doel om meer rendement te halen uit primaire agrarische activiteiten en nevenactiviteiten op boerenbedrijven.
Een tweede belangrijk punt is dat een WMO meldpunt is opgestart. Ook een schriftelijke enquête naar huisartsen, seniorvoorlichters en seniorverenigingen is uitgestuurd met als doel het functioneren van de WMO binnen Gemert-Bakel nader te onderzoeken.
Een volgend punt op de agenda was het financieel overzicht van onze afdeling. Geconcludeerd mag worden dat ons bestuur nauwgezet met de penningen omgaat en we 2011 positief hebben afgesloten. Onze penningmeester werd onder applaus gedechargeerd.
Na de pauze onder het genot van een hapje en een drankje kwam het belangrijkste agendapunt aan de orde. Gaan we meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen? Op dit moment zijn we er nog niet klaar voor. Met man en macht wordt gezocht naar uitbreiding van actieve leden.
Tiny Kox (SP fractieleider 1e kamer) en Sander Putmans (regiovertegenwoordiger) zullen worden uitgenodigd om samen met bestuur en kerngroep de mogelijkheden te onderzoeken hoe SP Gemert-Bakel aan de verkiezingen mee kan gaan doen. Wellicht dat er september een bijeenkomst in de Eendracht wordt georganiseerd voor alle SP-stemmers in Gemert-Bakel om een ieder te informeren over onze doelen.
In ieder geval geeft het bestuur te kennen dat de intentie er is om met de verkiezingen mee te gaan doen.
Na flink gediscussieerd te hebben over de toekomstige verkiezingen werd nog even een korte terugblik gegeven over de bijeenkomst en sloot Hans de vergadering.

U bent hier