h

Verkiezingsavond in de Bunker voor alle SP stemmers

12 september 2012

Verkiezingsavond in de Bunker voor alle SP stemmers

De verkiezingen voor de tweede kamer zijn lange tijd niet zo spannend geweest als dit jaar.
Dat is ook niet verwonderlijk, want er valt echt iets te kiezen. Wordt het asociale beleid van dit kabinet voortgezet of laten de Nederlanders zien dat ze het beu zijn en een meer sociale koers wensen?
Een koers waarbij de mensen weer op de eerste plaats komen.

Het huidige kabinet, met de VVD voorop, vaart een koers die vooral ten koste gaat van de lagere en middeninkomens. Er moet fors bezuinigd worden om maar te kunnen voldoen aan de 3%-norm uit Brussel en daarvoor wil rechts Nederland heel ver gaan: forse verhoging van de eigen bijdrage in de zorg, het terugbrengen van de WW naar maximaal 1 jaar, forse bezuinigingen die vooral bij de gewone mensen gehaald zullen worden, het snel verhogen van de AOW-leeftijd met enkele maanden per jaar, miljarden bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking om er maar een paar te noemen.
Tegelijkertijd willen ze wel miljarden uitgeven aan bijvoorbeeld de JSF en aan asfalt. Het belangrijkste wapenfeit van het huidige kabinet lijkt wel het feit dat we vanaf 1 september weer 130 km/u mogen rijden. Maar de regels daaromheen zijn zo ingewikkeld en er zijn zoveel uitzonderingen dat zelfs deskundigen er geen touw meer aan vast kunnen knopen.
De SP kiest voor een meer sociaal beleid waar de mens weer centraal staat. En natuurlijk wil ook de SP het huishoudboekje van Nederland op orde krijgen, maar dan wel met gezond verstand en niet door botte bezuinigingen. De SP kiest onder andere voor een verlaging van de eigen bijdrage en het terugdraaien van de marktwerking in de zorg. De WW en het ontslagrecht worden ongemoeid gelaten, evenals het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Het handhaven van de BTW op 19% om het MKB te ontzien en het vergroten van de betrokkenheid van de burgers bij de besluitvorming.
Ja, er valt weer wat te kiezen dit jaar en daarom zal 12 september een spannende dag worden voor iedereen die begaan is met het lot van Nederland. In de peilingen staat de SP staat er goed voor en het lijkt een nek aan nek race te gaan worden tussen SP, PvdA en VVD.

De SP Gemert-Bakel houdt op 12 september een verkiezingsavond in De Bunker in Gemert om daar met elkaar en bij een groot scherm het verloop van de uitslagen te volgen. Iedereen die de SP een warm hart toedraagt is daar op die avond welkom vanaf 20.00 uur

U bent hier