h

Petitie tegen mestfabriek van 500.000 ton

23 januari 2015

Petitie tegen mestfabriek van 500.000 ton

Verontruste omwonenden zijn een petitie gestart tegen het plan voor een megamestfabriek tussen Landhorst en Venhorst. Zij roepen onder andere de provincie Noord-Brabant op om verdere medewerking aan deze fabriek van 500.000 ton per jaar te stoppen. Het initiatief voor de fabriek komt van de Mest Afzet Cooperatie Elsendorp. Die had enkele jaren geleden een plan voor een mestvergister van 700.000 ton op het Gemertse bedrijventerrein Wolfsveld. De omwonenden vrezen dat een grote mestfabriek alleen maar leidt tot meer veedieren en mest.

Ben je solidair met de omwonenden en wil je de petitie tekenen klik dan hier

Reacties

Als je solidair bent met de omwonende kijk je eerst wat er klopt van alles wat er geschreven wordt, en dan blijkt dat er veel onwaarheden en zelfs leugens door de beheerder van de site verspreid worden, daaraan wil je toch niet meewerken? Veel inwoners van Landhorst hebben helemaal niet tegen deze verwerker, want de landelijke overheid (lees alle inwoners van Nederland) heeft besloten dat er in 2015 50% van de mest verwerkt moet worden en daarvoor heb je nu eenmaal een mestverwerker voor nodig! En dan kun je beter enkele grote gecontroleerde mestverwerkings installaties hebben dan heel veel kleine op boerderij niveau!

Ik vind dat we in Brabant heel veel veeteelt hebben terwijl we in heel Nederland en ver daar buiten profiteren van deze intensieve veeteelt in Brabant.
Dan stel ik voor dat we de andere delen van Nederland de mest laten verwerken. We hoeven niet alles op te lossen voor alle vlees eters van Nederland. Samen de lusten samen de lasten.
Dus geen mestverwerker in Landhorst!

Wat me zwaar tegenvalt van de SP is dat ze tegen de motie gestemd hebben, wat betreft de mestfabriek in Landhorst.
Onze stemmen zijn ze in ieder geval kwijt bij de a.s. verkiezingen.

De SP heeft tegen de motie gestemd wat betreft de mestfabriek in Landhorst. Voor mij heeft de SP afgedaan.

Reactie toevoegen

U bent hier