h

Afrika-reis gemeente werd betaald door VNG

7 maart 2015

Afrika-reis gemeente werd betaald door VNG

De beroepsmatige reis naar Afrika van burgemeester en  de gemeentesecretaris en twee ambtenaren werd betaald door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).  Dat heeft het college van B&W de SP Gemert-Bakel laten weten.

De bestuurder en ambtenaren hebben einde 2014 een werkbezoek gebracht aan Uganda. Gemert-Bakel heeft drie partnergemeenten in Uganda. Het is een project van de VNG in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook andere Nederlandse gemeenten zijn er bij betrokken.

Inhoudelijk gaat het om het versterken van het lokale bestuur in Uganda op het gebied van watermanagement, voedselzekerheid, economische ontwikkeling en lokale veiligheid en wederopbouw. De reis duurde 12 dagen. Burgemeester en gemeentesecretaris hebben verlof opgenomen voor de reis.

Meer informatie over reis en project vind je hier.

Reactie toevoegen

U bent hier