h

Ook steun uit Gemert-Bakel voor ‘Red de zorg’

29 juni 2015

Ook steun uit Gemert-Bakel voor ‘Red de zorg’

GEMERT-BAKEL - Ook mensen uit Gemert-Bakel hebben handtekeningen gezet tegen de forse bezuinigingen in de zorg.

De FNV heeft het kabinet onlangs 736.759 handtekeningen aangeboden van mensen die de petitie “Red de Zorg” hadden getekend. De actie van de FNV werd onder andere gesteund door de SP. Veel meer mensen hebben getekend dan verwacht. Het doel was om binnenzes weken 300.000 handtekeningen op te halen.

Goede actie

On-line tekenen was mogelijk. Daarnaast is bijvoorbeeld ook een aantal SP-leden uit Gemert-Bakel met handtekeningenlijsten de straat op gegaan. Het viel op dat veel mensen het een goede actie vonden en soms al via internet hadden getekend. Ook de vele verhalen van de mensen waren het waard om te worden beluisterd. De grote zorgen over de afbraak van de zorg zijn bijna bij iedereen te horen.

De regering bezuinigt miljarden op de zorg. Voorbeelden van het slechte beleid zijn bijvoorbeeld:

  • Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.
  • Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.
  • Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. 

De kosten in de zorg kunnen gedrukt worden door de bureaucratie aan te pakken, door een eind te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars, door te stoppen met absurde beloningen aan de top en door de professionals van de werkvloer weer aan het roer te zetten. Maar deze regering ziet de zorg als een probleem.

Massaal protest

SP-kamerlid Renske Leijten heeft naar aanleiding van de massale steun voor de petitie een kamerdebat aangevraagd. De SP wil weten wat de regering gaat doen met dit sterke signaal van de mensen. Als het kabinet Rutte flink blijft bezuinigen op de zorg, zal de vakbeweging oproepen tot een massaal protest in september.

Reactie toevoegen

U bent hier