h

THEMA AVOND: “STOP WERKEN ZONDER LOON”

21 februari 2016

THEMA AVOND: “STOP WERKEN ZONDER LOON”

Je verliest je baan, komt in de bijstand en moet van de gemeente werk doen waarvoor je geen loon krijgt. Zonder uitzicht op een baan. En als je weigert, loop je kans dat je tijdelijk je bijstandsuitkering verliest. De FNV Lokaal Peelgemeenten wil dat dit stopt. Over deze campagne organiseert de bond een thema avond.

Doel van de avond is niet alleen tekst en uitleg geven over de bedoeling van deze campagne, maar ook informeren over de (landelijke) ervaringen tot dusverre. Ook willen we duidelijk krijgen hoe de gemeentelijke samenwerking in Peel 6.1 het vraagstuk van de
tegenprestatie vorm en inhoud geeft.
Felix Alejandro Perez, FNV bestuurder, is deze avond de gespreksleider. Hij zal vertellen over de ervaringen die er inmiddels zijn opgedaan. Ook zal hij in gesprek gaan met een forum van specialisten, dat zal worden gevormd door deelnemers uit de lokale Helmondse politiek (raadsleden), werkgevers en deelnemers aan diverse projecten.
Ze zijn gevraagd actief deel te nemen aan de discussie. Hoe ervaren ze de regelgeving? Hoe wordt de regelgeving ambtelijk en politiek toegepast? Welke initiatieven zijn er? En tot slot: Welke ervaringen tot dusverre?

De avond zal worden gehouden op 25 februari in Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 131, Helmond, aanvang 20.00 tot 22.30 uur (zaal open 19.30 uur)

Reactie toevoegen

U bent hier