h

Weg met het eigen risico in de zorg; voor een Nationaal Zorgfonds!

4 september 2016

Weg met het eigen risico in de zorg; voor een Nationaal Zorgfonds!

GEMERT-BAKEL – Het eigen risico van 385 euro per jaar voor de zorg wordt afgeschaft. Tenminste, als het aan de SP ligt. Ook de kiezer kan er zich in maart 2017 over uitspreken, tijdens de Tweede Kamerverkiezing. Het staat zeker in het SP-verkiezingsprogramma.

De SP Gemert-Bakel geeft op Gemert Mert informatie over en vraagt steun voor het afschaffen van het eigen risico en het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit publieke Zorgfonds kan de bestaande zorgverzekeringen vervangen. Gemert Mert is op zondag 11 september. Je vindt de SP-kraam in de Nieuwstraat, in de buurt van Hans Anders.

Foto: SP Gemert-Bakel

Zorgkwaliteit

Zorgverzekeraars zijn tegenwoordig gewone commerciele bedrijven. Deze commerciële bedrijven maximaliseren de winst en niet de zorgkwaliteit. Het jaarlijkse overstapcircus, de zorgbureaucratie en de winsten van de verzekeraars maken de zorg onnodig duur. Het eigen risico is een boete op ziek zijn. Mensen mijden zorg vanwege de kosten, terwijl het een recht is om zorg te krijgen als je het nodig hebt.

Een Nationaal Zorgfonds bespaart drie miljard euro en dat geld kan ingezet worden om het eigen risico af te schaffen. Het Nationaal Zorgfonds staat ten dienste van de bevolking (jij!) en de zorgverleners, zonder commerciële belangen. Het premiegeld gaat naar zorg en naar een organisatie. En niet naar marketing (nu 500 miljoen per jaar), winstuitkering van -tig verzekeraars. Het is een initiatief van de SP en een brede coalitie van mensen en organisaties die de zorg willen heroveren.

Doe mee

Je kunt je aansluiten bij de beweging voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico via de website nationaalzorgfonds.nl. 122.000 mensen gingen je voor. Zorgverleners en bekende Nederlanders zoals cabaretier Erik van Muiswinkel en Jan Slagter, directeur van Omroep Max, steunen het initiatief. Ook organisaties staan er achter, zoals 50-plus, FNV-zorg en welzijn, FNV-uitkeringsgerechtigden en de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO)-Brabant.

Idee is dat bij het Nationaal Zorgfonds fysiotherapie, ggz en tandzorg in het basispakket zit.

Ideeën

Bezoekers van Gemert-Mert kunnen bij de SP-kraam hun ideeën kwijt over het Nationaal Zorgfonds als publieke zorgverzerking zonder eigen risico.

Wil je onze actie ondersteunen en bijvoorbeeld folders uitdelen of in de kraam helpen? Mooi! Meld je aan via gemert-bakel@sp.nl of 06 23234859. Alvast bedankt.

Reacties

Geweldig SP Gemert Bakel. Ik ben voor het zorgfonds. Ik heb zelf ervaren hoe die marktwerking bij de zorg werkt: ZIEK!!! en dank voor jullie meedenken en doen op het gebied van de geitenteelt in Gemert Bakel. Roemer was gisteren de beste man van het debat en de grappigste, maar natuurlijk laten ze dat niet op de NOS of bij de VARA zien. Thiemen van de Partij van de dieren vertrouwde hem als enige om mee op stap te gaan. Ik vertrouw Roemer ook.
Annelies Verbakel

Reactie toevoegen

U bent hier