h

Heeft u de brief huishoudelijke ondersteuning gekregen?

18 december 2016

Heeft u de brief huishoudelijke ondersteuning gekregen?

In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 29 november maakte een gemeenteraadslid de opmerking dat niet alle mensen die huishoudelijke ondersteuning krijgen door de gemeente benaderd waren. Er was n.l. beloofd door wethouder Bevers dat alle mensen geïnformeerd zouden worden over de nieuwe aanpak bij de toekenning van huishoudelijke hulp.

We weten dat niet alle mensen die huishoudelijke hulp krijgen hierover tevreden zijn, omdat ze vorig jaar gekort zijn. Mede daardoor had de gemeente in het jaar 2015 een overschot van 2,4 miljoen euro.

In een informatienota aan de raad van 30 augustus beloofde B&W: (citaat) “………, gaan we alle mensen, die nu van deze voorziening gebruikmaken, persoonlijk aanschrijven.” Het gemeentebestuur heeft dat later ook aan de gemeenteraad beloofd. Diezelfde raad had n.l. een motie ingediend met die strekking. Ook de Tijdelijke Adviesgroep Sociaal Domein had dit geadviseerd.

We weten dat mensen met huishoudelijke ondersteuning een brief hebben gehad met als datum 29 september 2016 met als kenmerk SD/BvB/11026-2016.

N.a.v. de opmerking van het raadslid vragen wij ons af of inderdaad alle mensen met ondersteuning zo’n brief hebben gehad. Als dat niet zo is, komt het gemeentebestuur haar eigen toezegging niet na. Maar wat erger is, is dat niet alle mensen in de gemeente gelijke kansen krijgen om hun ervaringen op de geboden hulp kenbaar te maken.

De SP Gemert-Bakel wil graag weten hoeveel mensen er niet aangeschreven zijn. Als er voldoende reden is om te twijfelen aan de uitvoering van de belofte, zullen we daar de wethouder op aanspreken.

Daarom vragen wij u zich te melden als u geen brief hebt ontvangen van de gemeente Gemert-Bakel met als datum 29 september 2016. U kunt dit aangeven via onze website www.gemert-bakel.sp.nl of via het tel. 06-23234859.

Marius Vos

SP-afd. Gemert-Bakel

Reactie toevoegen

U bent hier