h

Aan de leden van de SP afdeling Gemert-Bakel

8 september 2017

Aan de leden van de SP afdeling Gemert-Bakel

In onze laatste ledenvergadering in maart is aan de vergadering de vraag gesteld of we mogelijk mee zouden moeten gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Er werd positief op gereageerd, maar met de nodige reserve. Niet iedereen was ervan overtuigd dat het mogelijk zou zijn voor onze afdeling. M.n. de bemensing zou een struikelblok kunnen zijn.

Kerngroep, fractie en bestuur zijn in de tussenliggende periode ijverig aan het werk gegaan om deelname mogelijk te maken. Er hebben zich nieuwe leden aangemeld die actief zijn, er zijn cursussen gevolgd, etc.

We hebben ook een aanvraag ingediend bij de landelijke SP voor deelname, want toestemming van het hoofdbestuur is verplicht.

In juli hebben enkele leden van de landelijke commissie ‘Deelname raadsverkiezingen’ ons bezocht. Zij stonden in eerste instantie al positief tegenover onze aanvraag, maar we moesten voor aanvullingen zorgen. Dit hebben we in de loop van augustus gedaan.

2 Weken geleden kregen we groen licht van het landelijk bestuur en hierop heeft het afdelingsbestuur besloten om mee te gaan doen met de raadsverkiezingen van 2018.

Dit betekent veel werk waaronder een kandidatenlijst samen stellen, cursus volgen voor de kandidaten, een programma maken, een campagne opzetten, enz. Veel moet besproken en vastgesteld worden door de ledenvergadering van de afdeling.

Daarom nodigen wij jullie van harte (en misschien ook wel een beetje dringend) uit voor de ledenvergadering van woensdag 25 oktober. We doen dan de aftrap en willen van jullie o.a. ideeën en programmavoorstellen horen en mogelijke kandidaatstelling.

Wat dit laatste betreft, kunnen leden nu al kenbaar maken aan het bestuur of ze kandidaat willen zijn voor een raadszetel.

Op vrijdag 8 september verschijnt er een artikel in het Gemerts Nieuwsblad waarin wij de aankondiging doen van onze deelname en op Gemert Mèrt zullen we hieraan volop aandacht besteden.

Wij hopen op jullie ondersteuning en enthousiasme.

Reactie toevoegen

U bent hier