h

SP-Café over intensieve veehouderij en gezondheid

10 december 2017

SP-Café over intensieve veehouderij en gezondheid

De SP Gemert-Bakel organiseerde voor inwoners van Gemert-Bakel op maandag 20 november jl. een SP café bijeenkomst met als onderwerp “Intensieve veeteelt in relatie tot gezondheid”.

De opzet van het SP café was om naar aanleiding van stellingen te praten over de relatie intensieve veehouderij en humane gezondheid.

Foto: SP
Voor de pauze hielden drie sprekers (een vertegenwoordiger van de burgers, een wethouder en een vertegenwoordiger van de ZLTO) een korte inleiding en gaven een visie over dit onderwerp.

Er waren zo’n 45 bezoekers aanwezig.

Na de pauze was er een debat tussen aanwezigen en een forum, bestaande uit de drie sprekers, Frank Futselaar (SP Tweede Kamerlid), en Marius Vos van SP Gemert- Bakel.

Drie stellingen zijn besproken, waaronder de stelling “Problemen lossen wij als SP Gemert-Bakel samen met de burger op en niet in de ivoren toren op het Ridderplein". Aan de hand van de stellingen ontstond een discussie tussen de aanwezigen. Het was een open discussie waarin mét elkaar over de problematiek gesproken werd en niet tegen elkaar.

Tijdens deze avond bleek dat alle partijen het er over eens waren dat het “twee voor twaalf” is en dat verregaande maatregelen noodzakelijk zijn. Tot een echte oplossing is het nog niet gekomen, daarvoor is de materie te complex. Er zijn wel ideeën aangedragen o.a. door de agrarische sector.

Het standpunt van de SP Gemert Bakel is het terugdringen van de overlast door de intensieve veeteelt en het in stand houden van het agrarisch midden en klein bedrijf.

SP Gemert-Bakel wil gezamenlijk met álle betrokken partijen tot een humane en gezonde oplossing komen door veel contacten met de burgers.

Het opnieuw ter discussie stellen van het bestemmingsplan buitengebied waarbij volksgezondheid centraal staat.

Geurnormen niet zo maar verhogen om meer vee mogelijk te maken.

Klik op de afbeelding om een video-impressie van deze bijeenkomst te bekijken.

Reactie toevoegen

U bent hier