h

“Even voorstellen” Stan van Kollenburg - Nummer 2 op de kieslijst.

10 maart 2018

“Even voorstellen” Stan van Kollenburg - Nummer 2 op de kieslijst.

Ik ben Stan van Kollenburg, 61 jaar oud en gehuwd met Nelleke Brzoskowski uit Bakel. Sinds 1997 wonen we samen in Bakel op de Speelweide. Ik heb één stiefdochter Lisa, één schoonzoon Hurby en twee kleinzoons, genaamd Toby en Koji.

In 1975 ben ik in Gemert-Bakel aangesteld als politieambtenaar. Eerst als allround politieambtenaar en daarna als specialist op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. In 2005 ben ik geplaatst in Helmond, waar ik mij verder specialiseerde in de Wet Wapens en Munitie en de Flora- en Faunawet.        

In 2012 ben ik gaan werken in Eindhoven bij het team conflict- en crisisbeheersing. Dit team houdt zich o.a. bezig met grootschalig politieoptreden, rampenbestrijding  en ondersteuning aan alle parate eenheden, zoals de Mobiele Eenheid(ME).

Mijn voorkeur binnen de gemeenteraad zal uit gaan naar het domein ruimte en openbaar beheer.

De SP Gemert-Bakel heeft als een van de speerpunten het onderwerp “intensieve veeteelt in relatie tot gezondheid”. Téveel inwoners van de gemeente Gemert-Bakel ervaren een grote hinder van de veehouderij. De hinder uit zich vooral in de vorm van geuroverlast, maar ook transport, geluid en overlast van vliegen/ongedierte leiden tot ergernis. De veehouderij is onlosmakelijk verbonden met de gemeenschap in Gemert-Bakel.  Niettemin is mijn overtuiging dat de economische ontwikkeling van de veehouderij óók gericht moet zijn op een zorgvuldige aandacht voor de leefomgeving.

Bij deze ontwikkeling dient de gezondheid van de mens centraal te staan, waarbij de SP Gemert-Bakel zich richt op:

  • het terugdringen van de intensieve veeteelt(megastallen) en het in stand houden van het midden en klein bedrijf in de agrarische sector. 
  • verbeteren en borgen van een goed woon- en leefmilieu voor omwonenden van veehouderijen en afname van overlast locaties.
  • het verminderen van de emissie(geur ammoniak, fijn stof en endotoxinen) bij veehouderijen.
  • terugdringen van het mestoverschot.
  • het intrekken van vergunningen van bedrijven, die gebruik maken van de stoppersregeling.
  • het handhaven van de stalderingsregeling.

De onderwerpen die spelen rondom de agrarische sector zijn breder dan alleen het effect van een veehouderij op het woon- en leefmilieu van de omwonenden.

Ook de bescherming van natuur- en landschap, de kwaliteit van bodem en water, het welzijn van dieren en het mestoverschot is belangrijk.

Het is dan ook van cruciaal belang dat er gehandhaafd wordt en voorkomen moet worden dat strafbare handelingen(o.a. mestfraude) niet bestraft worden en dat bijvoorbeeld in strijd handelen met bestemmingsplannen/ bouwver-gunningen gedoogd en in een later stadium gelegaliseerd worden (Zie ontwerp bestemmingsplan buitengebied 2017 van de gemeente Gemert-Bakel).

Al jaren stoort de SP Gemert-Bakel zich aan het feit dat kwaadwillenden het verpesten voor de rest. 

De SP streeft er dan ook na dat er daadwerkelijk gehandhaafd wordt met als motto: “Gelijke monniken, gelijke kappen”.

Tenslotte heb ik integriteit en openbaarheid van bestuur hoog in mijn vaandel staan.

Ik hoop dat ik na de verkiezingen in de gemeenteraad “mijn steentje bij kan dragen” en de verkiezingsbeloften waar kan maken.

Reacties

Van harte gefeliciteerd Stan, met de uitverkiezing tot de Gemeenteraad,
veel succes!
Hartelijke groet, Chris

Reactie toevoegen

U bent hier