h

Jojoën (golven) met de werkelijkheid van de golfbaan

14 april 2019

Jojoën (golven) met de werkelijkheid van de golfbaan

Het viel te verwachten ondanks alle ontkenningen van het college en de prachtige perspectieven van de beheersstichting van de golfbaan. Er was nog geen rooie cent door de gemeente in de golfbaan gestoken en alle financiële problemen zouden opgelost worden. Er hoefde bij de laatste gemeentebegroting geen geld gereserveerd te worden en het risico was ook helemaal niet zo groot werd door het college gesteld. Wat een prachtige golf. Het zou een hole-in-one worden om in golftaal te zeggen.

Knollen voor citroenen zijn er voorgeschoteld aan de Gemerts-Bakelse bevolking. Keer op keer als de raad zijn twijfels liet horen wat betreft de mooipraterij werd hij afgescheept met “Het komt allemaal goed”. Wat een prachtige golf.

Notabene een raadsmotie was er voor nodig om college en stichtings-bestuur er toe te dwingen met een plan van aanpak te komen. Iets wat ze zelf niet hadden kunnen bedenken en nu wordt dit verkocht als iets waar ze blij mee zijn. Uiteindelijk mag nu de bevolking jaarlijks € 90.000 ophoesten om de erfpachtbetalingen te verkleinen. Hier werd door de gewone man halsreikend naar uitgekeken. Eindelijk mogen wij burgers, dan gaan mee betalen aan de grootheidswaanzin van vorige colleges die samen met het bestuur van de stichting in het verleden blijkbaar niet hadden kunnen bedenken dat alles veel te rooskleurig voorgesteld werd. Grootse perspectieven, grootse getallen, grote baan. Het kon niet stuk in de euro-ogen van de vroede vaderen en stichtingsgeleerden. Wat een prachtige golf.

Wat zal er in de toekomst nog meer uit de hoge hoed, ten nadele van onze bevolking, getoverd moeten worden om volgende gaten in de begroting te dichten? Nu wordt er voorgesteld alsof met het gepresenteerde plan het leed wel zo ongeveer geleden is, maar hier kunnen grote vraagtekens bijgezet worden. Wat als er minder leden komen als waar vanuit gegaan wordt? Wat als de horeca-inkomsten tegen zullen vallen?

Minimumloner, bijstandsgerechtigde, gezin met modaal inkomen, AOW-er en huiseigenaar maak je borst maar nat. Jullie, en natuurlijk ook de rest van de bevolking, zullen voor de tekorten op moeten draaien. De € 90.000 zullen voorlopig jaarlijks nog opgebracht moeten worden uit de gemeentepot. Voor hoe lang? Wat een prachtige golf.

En voor wie brengen we al dat geld naar de golfbaan? Voor de gewone mensen? De eigen bevolking? Of is het toch meer voor golfers uit plaatsen buiten onze gemeente? Ofwel: de geneugten van de golfbaan zijn er vooral niet voor de Mortelnaar, de Milhezenaar, de Gemertenaar, enz.

Overigens is de opgebouwde schuld van € 614.000 (per 1 jan. 2019) plus een verwacht tekort van € 50.000 voor het lopende jaar hiermee niet afgelost. Hoeveel jaren zal de beheersstichting nodig hebben om dit voorschot van de gemeenschap afbetaald te krijgen? Of zal dat uiteindelijk ook niet lukken? Wat een prachtige golf voor de toekomst.

Och ja, geld genoeg in de kassen van de gemeente. Nee, uit de zakken van de minima. Of weghalen bij de zorg? Wat een prachtige golf.

MAAR, WE HEBBEN WEL EEN PRACHTIGE GOLFBAAN!

Marius Vos

Reactie toevoegen

U bent hier