h

Naam nieuwe partij: “Sociaal Gemert-Bakel”.

1 november 2019

Naam nieuwe partij: “Sociaal Gemert-Bakel”.

De afgelopen 16 maanden heeft de SP Gemert-Bakel hard gewerkt binnen de gemeenteraad en zich sterk ingezet voor de burger. Het is inmiddels voor iedereen helder dat het belangrijk is om in de gemeenteraad een socialer gezicht te laten zien. Dus structureel denken vanuit de belangen van de burgers.

De druk vanuit de landelijke SP, vooral gericht op activiteiten en onderwerpen buiten de gemeentegrenzen en niet op onze afdeling, leidde tot onmachtgevoelens bij onze fractie. Onze fractie besteedt heel veel tijd aan de lokale politiek en heeft geen ruimte voor deze andere extra activiteiten. 

Daar de SP Gemert-Bakel niet kan voldoen aan de wensen van de landelijke SP,  is de verwachting dat de SP Gemert-Bakel géén toestemming meer zal krijgen om aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 deel te nemen. 

De volledige fractie vindt het belangrijk hun huidige raadswerk, gebaseerd op het verkiezingsprogramma van 2018, voort te zetten. Daarom hebben de 3 raadsleden besloten hun lidmaatschap van de SP op te zeggen en door te gaan als een nieuwe op te richten lokale politieke partij. 

De naam van de nieuwe partij is: “Sociaal Gemert-Bakel”.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze opvallende stap wellicht vragen bij u oproept. 

Jan Hoevenaars (fractievoorzitter) kan u daarop een toelichting geven.

Mailadres: janhoevenaars@outlook.com

Reactie toevoegen

U bent hier