h

Nieuws uit 2011

1 november 2011

Onderzoek functioneren WMO binnen Gemert-Bakel

De SP afdeling Gemert-Bakel is dit jaar gestart met een onderzoek naar het functioneren van de WMO binnen onze gemeente. Vooral de kwaliteit van de dienstverlening wordt door de kerngroep aan een nauwgezet onderzoek onderworpen. Het doel van dit onderzoek is om eventuele misstanden, bureaucratie en ervaringen te bundelen en de uitslag in een rapport aan te bieden aan B&W van Gemert-Bakel.

Lees verder
12 september 2011

SP aanwezig op de jaarmarkt met een klaagmuur

De SP kraam was op de jaarmarkt 2011 present met een klaagmuur, met als doel dat bezoekers van de kraam hun ongenoegen konden uiten op een stukje papier en dat op de klaagmuur bevestigden. De foto hierboven geeft nog een vrij lege klaagmuur te zien, maar binnenkort wordt deze foto vervangen door de volle klaagmuur met klachten van allerlei aard.

Lees verder
8 juli 2011

Verse regionale producten in een coöperatie

Op donderdag 30 juni 2011 organiseerde SP Gemert-Bakel in de Eendracht in Gemert de voorlichtingsavond om te komen tot een voedselcoöperatie. Het is een onderwerp, wat in onze regio bijzonder veel leeft, wat al bleek uit ruim veertig inschrijvingen voor deze avond. Er werd gesproken over een coöperatieve oplossing, waar boeren een beter alternatief krijgen voorgeschoteld voor de volgende stap in de ontwikkeling van hun boerenbedrijf. In deze coöperatie vindt er een afdekking plaats van de gehele keten van producent tot consument, zodat een eerlijke marge voor de deelnemer (duurzaam) mogelijk wordt. Tot nu was steeds de vermindering van de marges het argument om te moeten intensiveren. De SP Gemert-Bakel liet adhv een aantal presentaties zien dat er betere (duurzame) alternatieven zijn. Hoewel dit onderwerp speelt voor de gehele agrarische sector, is (via o.a. Megastallen) de varkenssector voor onze regio wel erg belangrijk. Vandaar deze avond de extra nadruk daarvoor.

Lees verder
4 april 2011

16 april in Den Bosch: debat over megastallen, voor burgers,door burgers.

Zaterdagmiddag 16 april organiseert Vereniging Leefmilieu een debat over de intensieve veehouderij met als titel: 'Intensieve Veehouderij, hoog tijd voor debat'
Megastallen Nee is ondersteuner van dit initiatief en nodigt daarom iedereen uit om bij dit debat aanwezig te zijn en om mee te discussieren.

Lees verder
19 februari 2011

Aanstaande dinsdag: Emile Roemer in Brabant op Manifestatie tegen Megastallen

Dinsdag 22 februari komt Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, naar Brabant in het kader van de discussie rondom de megastallen. ’s Avonds spreekt Roemer op een grote manifestatie in de Verkadefabriek (Den Bosch) waar door politici, deskundigen en bezorgde Brabanders gediscussieerd wordt over de problemen met de intensieve veebedrijven in Brabant en over mogelijke oplossingen die het provinciebestuur bespreekt op de Statenvergadering van 25 februari.

Lees verder
19 januari 2011

Vrijdag 28 januari politiek café weSP.

Op vrijdagavond 28 januari organiseert SP Eindhoven weer een politiek café weSP. Op het programma staat een Verkiezingsdebat Provinciale Verkiezingen 2011 en na afloop een Nieuwjaarsreceptie van SP Eindhoven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier