h

Nieuws uit 2010

29 november 2010

Kort verslag jaarvergadering 21-11-2010

21 november 2010 heeft de SP afdeling Gemert-Bakel haar eerste algemene jaarvergadering gehouden.
Hans van Gemert (waarnemend voorzitter) opende de vergadering en heette alle aanwezigen van harte welkom.
Op de agenda stonden verder een terugblik op het afgelopen jaar, kiezen van een nieuw dagelijks bestuur, de financieen van de afdeling en (na de pauze) een presentatie over Oiko mini kredieten.

Lees verder
17 november 2010

Campagne-overleg over megastallen

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom het onderwerp megastallen. De behandeling van het burgerinitiatief, de aanpassingen door Provinciale Staten in de uitvoering van de Reconstructiewet, het besluitvormingsproces, de zogenaamde ‘lopende zaken’, etc. Verschillende lokale afdelingen zijn ook nauw betrokken geweest bij bewoners van de landelijke gebieden en andere belanghebbenden die zich hebben ingezet tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen in onze gemeenten.

Lees verder
23 juli 2010

Gemert-Bakelse SP zelfstandige afdeling geworden

GEMERT-BAKEL: Vier jaar geleden haalde de partij bij de landelijke verkiezingen nog een vijfde van de stemmen in Gemert-Bakel, in juni bleef het verlies hier beperkt. De SP doet het goed in deze gemeente en Gemert-Bakel staat volgens Trouw zelfs in de top tien van plaatsen met het hoogste percentage SP-stemmers. Sinds kort kent de gemeente een eigen, zelfstandige afdeling van de partij.

Lees verder
12 juli 2010

Proefvelden genetisch gemanipuleerde maïs.

Al weer lang geleden (mei 2008) hebben een aantal personen, waaronder SP-ers, en organisaties zoals Greenpeace, bezwaar aangetekend bij de Raad van State, tegen het inzaaien van genetisch veranderde maïs op een proefveld bij Vredepeel. Het proefveld ligt op het grondgebied van de gemeente Gemert-Bakel.

Lees verder
29 mei 2010

Lijstduwster SP in Gemert-Bakel

De SPster Lies van Aalst uit Gorichem was afgelopen vrijdagavond 28 mei aanwezig in jongerencentrum D’n Bunker. Zij is de jongste van alle kandidaten van aan de verkiezingen deelnemende partijen en lijstduwster van de SP.
De SP Gemert-Bakel was zeer verheugd toen zij vernam dat Lies van Aalst namens de SP zou gaan deelnemen aan het politieke debat, wat georganiseerd werd door het jongerencentrum.

Lees verder
1 mei 2010

Doemscenario dreigt op het platteland

Megastallen en Q-koorts vormen de aanleiding voor 103 hoogleraren van Nederlandse universiteiten om zich eensgezind te keren tegen het beleid van minister Gerda Verburg (Landbouw) voor de intensieve veehouderij. In een manifest van 14 pagina's stellen ze dat er een einde moet komen aan de 'georganiseerde onverantwoordelijkheid' in de veehouderij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier