h

Nieuws uit 2019

20 december 2019

Meldpunt nieuwe dienstregeling

Er komen al veel klachten binnen over de nieuwe dienstregeling. Reizen van 25 minuten die nu ruim 1 uur duren, plekken die niet meer zonder gebruik te maken van een taxi bereikbaar zijn, etc.
Op andere routes zijn er juist verbeteringen.

Lees verder
4 november 2019

Verder zonder SP fractie

In het Gemerts Nieuwsblad en het ED was al eerder te lezen dat de SP fractie in de gemeenteraad uit de SP gestapt is en verder gaat als een lokale partij. De 3 fractieleden konden niet langer leven met het idee dat ze nu veel energie investeren in het raadswerk en de kans lopen een volgende keer niet met de raadsverkiezingen mee te mogen doen. Ze ontlenen deze gedachte aan het feit dat de SP een actiepartij is en naast het politieke werk ook de straat op gaat. De consequentie voor de raadsleden is dat ze hun lidmaatschap van de SP op hebben gezegd.

Lees verder
1 november 2019

Naam nieuwe partij: “Sociaal Gemert-Bakel”.

De afgelopen 16 maanden heeft de SP Gemert-Bakel hard gewerkt binnen de gemeenteraad en zich sterk ingezet voor de burger. Het is inmiddels voor iedereen helder dat het belangrijk is om in de gemeenteraad een socialer gezicht te laten zien. Dus structureel denken vanuit de belangen van de burgers.

Lees verder
3 oktober 2019

Over Grote “Ergernissen”

Natuurlijk, hondenpoep is vervelend. En losliggende tegels en hobbels in fietspaden zijn ook ergerlijk. Maar zeg eens eerlijk: “Ligt u daar ’s nachts wakker van?” Vindt u dat dit soort zaken de kwaliteit van uw leven aantasten of zelfs levensbedreigend zijn?

Lees verder
19 september 2019

Aan de slag met Global Goals?

In het Gemerts Nieuwsblad van 13 september j.l. laat het CDA Gemert-Bakel weten dat zij de Global Goals onderschrijft. We gaan er van uit dat het bijbehorende “Sustainable Development( Duurzame Ontwikkeling)” niet met opzet achterwege is gelaten, want daar gaan deze  “Wereldwijde Doelen” nou juist om.

Lees verder
9 september 2019

Natuur in het dorp niet (alleen) voor de lol

De laatste tijd horen we regelmatig alarmerende geluiden over de toestand van onze natuur. De  insecten stand (o.a. bijen) holt achteruit, evenals die van akker-en weidevogels. Daar tegenover staat het oprukken van eikenprocessierups en de teek. Er is een toename van, voor onze eigen natuur schadelijke, invasieve exoten, die voor veel overlast en extra kosten van bestrijding zorgen (bijv. de Japanse Duizendknoop).

Lees verder

Pagina's

U bent hier