h

Nieuws uit 2014

23 december 2014

Bakel, vermijd zelf de kans op 200 doden en vele gewonden

Foto: SP Gemert-Bakel / www.gemert-bakel.sp.nl

Als het nieuwe Marcogas  “ploft” dan vallen er circa 200 doden in Bakel. Grote kans dat het om kinderen gaat, bijvoorbeeld in het Jeugdhuis of op de sportvelden. Dat staat in een risicoanalyse voor de milieuvergunning voor het bedrijf. De kans dat het ploft is zeer klein, zegt de gemeente. Maar de gemeente zegt wel meer. Als iets eens in de honderd jaar gebeurt kan het ook volgende week plaatsvinden. Voor de inwoners van Bakel is er dus alle reden om massaal bezwaar te maken tegen het plan van B&W om een milieuvergunning te verlenen aan Marcogas. Dat vindt de SP Gemert-Bakel.  Want als Marcogas ploft, dan ploft Bakel mee. Zienswijzen indienen kan nog tot en met vrijdag 2 januari.

Lees verder
18 december 2014

Ook volgens Goed Wonen huur steeds vaker te duur

Ook Goed Wonen merkt dat voor steeds meer gezinnen in Gemert-Bakel de huur te duur wordt.

Lees verder
11 december 2014

SP-alternatief: zorg moet er zijn voor de mens, niet voor de winst

Het is december. De maand van sinterklaas, kerst en oudjaar. De maand van dennenboom, oliebol, vuurwerk en de top 2000. Voor een aantal van ons is het ook de maand van extra eenzaamheid, zo blijkt uit een actueel onderzoek van de ANWB. De laatste jaren is december ook de maand van de nieuwe zorgpremie. Stap ik over of niet en welk pakket neem ik/nemen wij? Wat de SP betreft is deze marktwerking in de zorg zo snel mogelijk voorbij. En wordt ook het eigen risico verlaagd. En uiteindelijk afgeschaft. Zorg moet er als eerste zijn voor de mens, niet voor de winst.

Lees verder
6 november 2014

SP opent meldpunt ‘huur te duur’

Samen met huurders voor wie de huur te duur is knokken voor betaalbaar huren. Dat wil SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut. Daarom wil zij de verhalen van huurders horen. De landelijke SP is daarom gestart met een digitaal meldpunt voor huurders. Dit onder het motto ‘huur te duur’. De afdeling Gemert-Bakel van de SP roept huurders uit Gemert-Bakel op om hun verhaal aan Sadet te schrijven. Als de huur te duur is. Zie www.sp.nl/thema/wonen

Lees verder
24 oktober 2014

Oproep aan ondernemend Gemert-Bakel

Gaat de gemeente wel zakelijk genoeg om met ondernemers? En behandelt de gemeente ondernemers uit de gemeente gelijkwaardig? Die vragen kun je stellen als je hoort van de vechtrelaties die bedrijven als “Slits” en “Waterhof” meer dan tien jaar met de gemeente hebben. Vechtrelaties waar  deze bedrijven absoluut niet om gevraagd hebben maar waar ze, om te kunnen overleven, toe gedwongen zijn.

Lees verder
9 oktober 2014

100 duizend euro krijgen en ze niet willen

Ooit gehoord van een instantie die 100 duizend euro kan krijgen, maar het geld niet wil hebben? Dat kan toch niet waar zijn? zou je denken.  Toch is dat volgens de media het geval. Het gaat zelfs om Atlant in Helmond,  waarin de gemeente Gemert-Bakel in het bestuur is vertegenwoordigd. De sociale werkvoorziening Atlant mag van de rechter in Den Bosch zo’n 100 duizend euro terugvragen aan de vorig jaar ontslagen directeur. “Maar in plaats van de vlag uit te steken gaat Atlant tegen de uitspraak in hoger beroep”, aldus Omroep Brabant.

Lees verder

Pagina's

U bent hier